Zapečené palačinky se šunkou a Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené palačinky se šunkou a Nivou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 21299 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Zapečené palačinky se šunkou a Nivou | |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka uzená |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 533,8mg |
Draslík | 267,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sýr Niva (Rokfór), Vaječný žloutek slepičí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Šunka uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečené palačinky se šunkou a Nivou postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, mléka, vajec, soli a rozpuštěného másla připravíme těsto. Z těsta upečeme na pánvi tenké palačinky. |
2 | Do máslem vymazané zapékací mísy postupně vrstvíme palačinky, potřeme je omáčkou, opět položíme palačinky, poklademe plátky šunky a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří palačinka, kterou přelijeme zbylou omáčkou. |
3 | Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova. Vhodnou přílohou je listový salát. |
4 | Příprava omáčky: Do prohřáté smetany vmícháme nastrouhaný sýr, zašleháme žloutky a vmícháme nasekanou petrželku, pepř a špetku muškátového květu. |