Hajdučský čevap

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
53 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jehněčí a vepřové maso nakrájíme na nudličky podobně jako hranolky 6cm dlouhé a 1cm silné.
  • 2
    Maso dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli na silnější kolečka.
  • 3
    Připravíme si marinádu:
  • 4
    do 2dl vinného octa a 0,5dl vody, dáme celý pepř, bobkový list a drobně nakrájenou zelenou petržel.
  • 5
    Vše krátce povaříme a vychladlou marinádou zalijeme maso s cibulí a necháme 1 hodinu odstát.
  • 6
    Omytou papriku zbavenou jadřinců a uzenou slaninu nakrájíme na větší kousky.
  • 7
    Maso, cibuli, papriku a slaninu střídavě napichujeme na grilovací jehly a opečeme na grilu dozlatova.
  • 8
    Během grilování maso potíráme olivovým olejem, osolíme a opepříme až když je maso opečené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.