Hajdučský čevap - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hajdučský čevap
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21304 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
marináda | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
2 dl | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 dl | Voda pitná |
Hajdučský čevap | |
4 ks | Cibule |
300 g | Jehněčí kýta |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 142,3mg |
Draslík | 785,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Ocet vinný, Pepř černý celý, Voda pitná, Cibule, Jehněčí kýta, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hajdučský čevap postup přípravy receptu:
1 | Omyté jehněčí a vepřové maso nakrájíme na nudličky podobně jako hranolky 6cm dlouhé a 1cm silné. |
2 | Maso dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli na silnější kolečka. |
3 | Připravíme si marinádu: |
4 | do 2dl vinného octa a 0,5dl vody, dáme celý pepř, bobkový list a drobně nakrájenou zelenou petržel. |
5 | Vše krátce povaříme a vychladlou marinádou zalijeme maso s cibulí a necháme 1 hodinu odstát. |
6 | Omytou papriku zbavenou jadřinců a uzenou slaninu nakrájíme na větší kousky. |
7 | Maso, cibuli, papriku a slaninu střídavě napichujeme na grilovací jehly a opečeme na grilu dozlatova. |
8 | Během grilování maso potíráme olivovým olejem, osolíme a opepříme až když je maso opečené. |
Poznámka
Hajdučský čevab podáváme ihned horký, s bílým chlebem a salátem z čerstvé zeleniny.