Recept

Zapečený lososový krém s bylinkovou krustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 21306

Ingredience

1 ks Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
200 g Losos - filety
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1200 ml Vývar zeleninový
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 729kJ
7% Sacharidy 25 g
33% Tuky 25 g
85% Sodík 2 g
41% Bílkoviny 23 g

Zapečený lososový krém s bylinkovou krustou postup přípravy receptu:

1

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme omyté, na kousky nakrájené filety z lososa, zmírníme příkon tepla a necháme asi 30 minut zvolna táhnout.

2

Uvařené maso vyjmeme a najemno umeleme. Vložíme zpět do polévky, přelijeme smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Odstavíme z plotny, zašleháme žloutky a dál už nevaříme.

3

Polévku rozdělíme do misek, do každé přidáme pevný sníh z bílků promíchaný s nasekanými bylinkami a zapečeme ve vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept