Recept

Jehněčí se špenátem a s jarní cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21311

Ingredience

1 ks Cibule
6 ks Cibulka jarní
1 kg Jehněčí maso
0,5 l Jogurt bílý
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 dl Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Sůl
10 dl Vývar jehněčí
1 kg Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,051 kcal
Kilojoule 4 396kJ
9% Sacharidy 31 g
94% Tuky 71 g
48% Sodík 964 mg
99% Bílkoviny 55 g

Jehněčí se špenátem a s jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Omyté jehněčí maso (bez kostí) dáme vařit vcelku do osolené vody.

2

Poloměkké maso vyjmeme a necháme vychladnout, potom ho pokrájíme na větší kostky. Vývar nevyléváme, budeme ho potřebovat.

3

Špenátové listy zbavíme stonků, dobře omyjeme a pokrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mladou zelenou cibuli pokrájíme na kolečka.

4

V hrnci si rozehřejeme olej, dáme na něj všechnu cibuli, maso, špenát, mletou červenou papriku, sůl, pepř a vše spolu krátce orestujeme. Poté přilijeme horký vývar, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme do změknutí masa. Když je maso měkké, přidáme rozkvedlanou mouku v trošce vody, promícháme a krátce povaříme.

5

Podle chuti dosolíme.

6

Servírujeme tak, že na každou porci si lžící nabíráme podle chuti bílý jogurt.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept