Recept

Jehněčí maso se zeleným hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21313

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Hrášek
700 g Jehněčí maso
1 polévková lžíce Mouka pšeničná
0,5 dl Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 871kJ
12% Sacharidy 42 g
46% Tuky 35 g
11% Sodík 219 mg
60% Bílkoviny 34 g

Jehněčí maso se zeleným hráškem postup přípravy receptu:

1

Omyté a odblaněné jehněčí maso pokrájíme na kostky.

2

V hrnci rozpálíme olej a maso posypané sladkou paprikou orestujeme dozlatova.

3

Následně přilijeme opatrně horkou vodu, osolíme a vaříme pod pokličkou do doby, než bude maso poloměkké.

4

Pak přidáme čerstvý zelený hrášek, kostičky oloupaného rajčete a vše vaříme do změknutí.

5

V trošce vody rozmícháme dohladka mouku a pomalu zamícháme k vařenému hrášku s masem a dochutíme solí.

6

Jehněčí s hráškem servírujeme posypané s drobně pokrájenou zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept