Recept

Vepřový bůček vařený

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 21329
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
2 g Hřebíček
2 ks Mrkev kořen
60 ml Ocet vinný
1 kávová lžička Pepř černý celý
3 kávová lžička Petržel kudrnka
300 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 849kJ
3% Sacharidy 10 g
283% Tuky 212 g
1% Sodík 28 mg
15% Bílkoviny 8 g

Vepřový bůček vařený postup přípravy receptu:

1

Maso dáme do kastrolu a přidáme mrkev a cibuli nakrájenou na kolečka, pepř, hřebíček, snítky petržele a vinný ocet. Přivedeme k varu, posbíráme vzniklou pěnu, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5 - 2 hodiny.

2

Uvařené maso necháme okapat a trochu zchladnout, vložíme do mísy a zakryjeme alobalem. Pod alobalem necháme až do úplného vychladnutí.

3

Studené maso nakrájíme na plátky.

Poznámka

Podáváme s ostrou anglickou hořčicí a octem. Studené maso má další možnosti konzumace - nakrájené na kostičky lze přidat do míchaných vajec nebo omelety, silné plátky lze potřít hořčicí a obalit ve strouhance, smažit nebo grilovat a podávat teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept