Jednoduchý recept

Majonéza se zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21333
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
300 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 špetka Sůl mořská
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,450 kcal
Kilojoule 6 067kJ
2% Sacharidy 7 g
211% Tuky 158 g
14% Sodík 285 mg
10% Bílkoviny 6 g

Majonéza se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Nejprve nadrobno nakrájíme česnek, který pak špičkou nože rozetřeme na pastu. Spolu se žloutky mixujeme, dokud se důkladně nespojí. Za stálého míchání přidáváme tenkým praménkem olivový olej, aby vznikla hustá majonéza.

2

Přidáme lžíci citronové šťávy a strouhanku a ještě krátce promixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a případně ještě dochutíme citronovou šťávou.

3

Omáčku přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou folií a vložíme do lednice, kde nám vydrží až 7 dní.

Poznámka

Množství česneku se upravuje podle chuti, většinou se používají 2 stroužky na osobu. Podáváme v malé mističce uprostřed talíře ozdobeného syrovou zeleninou podle chuti. Vhodnou přílohou je křupavé bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept