Jednoduchý recept

Tvarohové věnečky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2134

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
250 g Tvaroh jemný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 985kJ
5% Sacharidy 19 g
19% Tuky 14 g
0% Sodík 8 mg
14% Bílkoviny 8 g

Tvarohové věnečky postup přípravy receptu:

1

Těsto vypracujeme obvyklým způsobem a necháme je v chladu odležet.

2

Vyválíme na plát a vykrajujeme kroužky, které potřeme rozšlehaným vejcem a obalíme v krystalovém cukru smíchaném se skořicí.

3

Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v prudké troubě.

4

Hotové slepujeme zavařeninou, po dvou na sebe.

5

Věnečky jsou chutné čerstvé.

Poznámka

Věnečky můžeme také obalovat v sekaných oříšcích nebo mandlích. Slaná variace-sypeme kmínem, solí, mákem atd.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept