Jednoduchý recept

Nevařená rajčatová omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21341

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
2 kávová lžička Cukr krupice
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 547kJ
4% Sacharidy 13 g
12% Tuky 9 g
5% Sodík 110 mg
4% Bílkoviny 2 g

Nevařená rajčatová omáčka postup přípravy receptu:

1

Přivedeme vodu k varu, na vrcholku nařízneme rajčata do kříže a v žáruvzdorné misce je přelijeme vroucí vodou. Necháme asi 1 minutu odstát a poté vodu slijeme. Spařená rajčata oloupeme nad cedníkem v míse, abychom případně zachytili odkapávající šťávu. Z oloupaných rajčat odstraníme semena a dužninu nahrubo nakrájíme.

2

Nakrájená rajčata i se šťávou vložíme do mísy, přidáme 4 lžíce olivového oleje, cukr a podle chuti osolíme a opepříme. Mírně promícháme a podle potřeby můžeme ještě přidat trochu olivového oleje.

3

Hotovou omáčku necháme alespoň 30 minut odležet. Těsně před podáváním do ní vmícháme nadrobno natrhané listy bazalky.

Poznámka

Omáčku neskladujeme v lednici déle než 3 dny. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept