Zeleninová janija s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová janija s masem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21385 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Lilek |
1 dl | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
700 g | Paprika zelená |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
750 g | Skopové maso přední |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 162,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninová janija s masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté skopové maso pokrájíme na malé kostky a na rozpáleném oleji je dozlatova opečeme. Lilek oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme, dáme do misky a necháme "vypotit". Po 1/2 hodině ho propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Maso vyndáme z oleje a na něm ještě zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme k ní drobně pokrájená oloupaná rajčata a mletou papriku. Rajčata podusíme a maso vrátíme k zelenině. Osolíme, dolijeme 1-2dl vody a vaříme do doby, než bude maso měkké. Ke konci vaření přidáme pokrájené lilky a papriky, osolíme podle chuti a povaříme 15 minut. |
2 | Janiju podáváme s posekanou petrželkou. |