Recept

Zeleninová janija s masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21385

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Lilek
1 dl Olej rostlinný
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
700 g Paprika zelená
3 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata
750 g Skopové maso přední
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 498kJ
5% Sacharidy 19 g
63% Tuky 47 g
34% Sodík 680 mg
55% Bílkoviny 31 g

Zeleninová janija s masem postup přípravy receptu:

1

Omyté skopové maso pokrájíme na malé kostky a na rozpáleném oleji je dozlatova opečeme. Lilek oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme, dáme do misky a necháme "vypotit". Po 1/2 hodině ho propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Maso vyndáme z oleje a na něm ještě zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme k ní drobně pokrájená oloupaná rajčata a mletou papriku. Rajčata podusíme a maso vrátíme k zelenině. Osolíme, dolijeme 1-2dl vody a vaříme do doby, než bude maso měkké. Ke konci vaření přidáme pokrájené lilky a papriky, osolíme podle chuti a povaříme 15 minut.

2

Janiju podáváme s posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept