Zelný salát s jablky

20 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme a zbavíme košťálu. Zelí najemno nakrájíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
  • 2
    Takto připravené zelí osolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme oloupaná a na nudličky nastrouhaná jablka, jemně nastrouhanou mrkev, ocet, cukr a vše dobře promícháme. Znovu necháme krátce odležet.
  • 3
    Zelný salát s jablky podáváme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 10. 1. 2017
Zelný salát s jablky
Zelí nikdy vodou neproplachuji, hned po nakrouhání přidám sůl, ocet a cukr a důkladně rukou pomačkám Úplně nakonec jsem už jen lehce zamíchala nastrouhaná jablka. Navíc jsem přidala trochu cukru, ale každý si může dochutit podle svého. Dát třeba na začátku méně soli, octu i cukru a postupně přidávat podle své chuti. Salát jsem použila jako přílohový k smažené kuřecí kapse s vařenými bramborami.