Zapečená bageta se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená bageta se zeleninou
Zapečená bageta se zeleninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21390 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
40 g | Hořčice |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
8 ks | Olivy černé |
1 ks | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 314,0mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Paprika žlutá, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená bageta se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Papriku a cuketu nakrájíme na proužky, cibuli na tenká kolečka a rajčata na silné plátky. Zeleninu smícháme se dvěma lžícemi oleje, horčičí a černým pepřem. |
2 | Gril rozpálíme na maximum a vložíme na něj alobal. Opatrně naskládáme zeleninu a grilujeme 3-4 minuty z každé strany. Teplou zeleninu vyjmeme a uchováme v teple. |
3 | Plátky bagety opečeme s obou stran, potřeme česnekem a poklademe teplou zeleninou. Ozdobíme nakrájenými olivami a bazalkou. Zakápneme zbývajícím olejem. |
Poznámka
Nemáme-li bruschettu, můžeme použít i toustový chléb.