Jednoduchý recept

Hovězí přírodní plátky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí přírodní plátky 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 214
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
25 g Sůl
120 g Tuk
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 961kJ
2% Sacharidy 6 g
20% Tuky 15 g
51% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g
Hovězí přírodní plátky
  • Hovězí přírodní plátky
  • 1
  • Hovězí přírodní plátky
  • 2
  • Vložit obrázek

Hovězí přírodní plátky postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně naklepeme, na okraji nařízneme blány, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části tuku po obou stranách.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, mírně ji osmažíme na zbylé dávce tuku, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.

3

Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

4

Nakonec šťávu procedíme na plátky masa, přisolíme podle chuti a ještě krátce povaříme.

Poznámka

Stejným způsobem připravíme přírodní roštěnou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Hovězí přírodní plátky
Klasická příprava z Receptur teplých pokrmů,pro větší jedlíky bych přidala více masa. Palec nahoru.sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept