Musaka z brambor a mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Musaka z brambor a mletým masem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21403 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1,5 kg | Brambory |
3 ks | Cibule |
350 g | Hovězí maso mleté |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
350 g | Vepřové maso mleté |
0,5 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 293,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí maso mleté, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Musaka z brambor a mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Umyté oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném oleji zpěníme. K cibuli přidáme vepřové a hovězí mleté maso, které posypeme sladkou paprikou, drobně pokrájenou petrželkou, osolíme, opepříme, promícháme a opečeme tak, aby maso nebylo syrové. Vymastíme si pekáč olejem, poklademe na něj polovinu brambor, posolíme, na brambory rozetřeme masovou směs a zakryjeme druhou polovinou brambor. Ve smetaně si rozšleháme vejce, posolíme, zalijeme brambory a zakryjeme. Pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme minimálně 1 hodinu při 220°C až musaka bude mít krásnou zlatou barvu. |