Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21406

Ingredience

250 g Hovězí maso mleté
1 kg Květák
2 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 dl Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Sůl
3 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
2 l Voda pitná
4 dl Zakysaná smetana
4 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 147kJ
5% Sacharidy 17 g
85% Tuky 64 g
32% Sodík 638 mg
55% Bílkoviny 31 g

Musaka z květáku postup přípravy receptu:

1

Omytý květák uvaříme ve slané vodě s přidáním 1.5 dl mléka do poloměkka. Květák vyjmeme z vody a rozdělíme na větší růžičky.

2

V pánvi na rozpáleném oleji krátce osmahneme pokrájený česnek

3

(dáme pozor, aby nezhnědnul), ihned na česnek přidáme mleté hovězí a vepřové maso, rajčatový protlak, sůl, pepř - promícháme

4

a krátce orestujeme. Odstavíme z plotny a k masu přimícháme drobně pokrájenou petrželovou nať. Vymastíme si olejem pekáč, na dno položíme polovinu květáku, na květák rozložíme masovou směs a rozetřeme druhou polovinu květáku. Vše zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce s moukou a s 2 lžícemi mléka.

5

Květákovou musaku zakryjeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě při 220°C přibližně 1 hodinu.

6

Upečená musaka má zlatohnědou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept