Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 21415

Ingredience

170 g Cukr moučkový
350 g Fíky sušené
0,3 kávová lžička Hřebíček
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Martell cognac
85 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
85 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 402kJ
16% Sacharidy 59 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 65 mg
12% Bílkoviny 7 g

Řezy s fíky postup přípravy receptu:

1

Připravíme si čtvercovou formu cca 30x20 cm, vyložíme ji pečícím papírem a pomažeme tukem. Troubu předehřejeme na 170°C. Fíky nakrájíme nahrubo. V míse našleháme cukr s vejci. Odděleně prosejeme mouku, smícháme se sypkými přísadami a po částech vmícháme do utřených vajec s cukrem. Poté do směsi přimícháme pokrájené fíky, posekané ořechy a koňak. Těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba 40 minut, až je vršek těsta hnědý a pevný. Necháme vychladnout, a poté překlopíme na moučkovým cukrem posypaný pergamenový papír. Krájíme řezy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept