Recept

Řecká musaka s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21433
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Brambory
2 ks Česnek
1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
70 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
500 g Rajčata
2 polévková lžíce Sůl
250 g Vepřové maso mleté
1 dl Voda pitná
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 762kJ
11% Sacharidy 41 g
55% Tuky 42 g
56% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Řecká musaka s rajčaty postup přípravy receptu:

1

V rozpáleném másle si zpěníme drobně pokrájenou cibuli a česnek.

2

Přidáme pomleté vepřové a hovězí maso a s cibulí je pod pokličkou podusíme doměkka. K měkkému masu přidáme oloupaná, pokrájená rajčata na kostky, bobkový list, osolíme, opepříme a dáme znovu dusit. Očištěné brambory pokrájíme na plátky, osolíme je a v druhé pánvi je osmažíme na oleji dozlatova.

3

Zapékací mísu si vymažeme olejem, na dno dáme vrstvu brambor, na brambory vrstvu masa s rajčaty. Takto vrstvy opakujeme, ale poslední vrstva musí být z brambor, kterou zalijeme kysanou smetanou zředěnou vodou. Zapékací mísu zakryjeme a dáme do dobře vyhřáté trouby. Musaku pečeme 40 minut při 200°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept