Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21435

Ingredience

250 g Hovězí maso mleté
2 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
1 dl Voda pitná
2 dl Zakysaná smetana
1 kg Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 176kJ
10% Sacharidy 36 g
38% Tuky 28 g
32% Sodík 644 mg
56% Bílkoviny 32 g

Musaka z kysaného zelí postup přípravy receptu:

1

Uvaříme si rýži ve slané vodě do poloměkka, pak rýži scedíme a odložíme na talíř. Pokrájené kysané zelí, pokud je velmi kyselé, propláchneme vodou a orestujeme na rozpáleném oleji (1dl).

2

V druhé pánvi na rozpáleném oleji (1dl) orestujeme mleté maso, které osolíme a opepříme.

3

Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno dáme 1/2 kysaného zelí, na zelí rovnoměrně navrstvíme maso, potom rýži a nakonec kysané zelí.

4

Vše přelijeme kysanou smetanou, kterou jsme zředili vodou, a ve které jsme rozšlehali vajíčko se špetkou soli. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 45 minut.

5

Upečená musaka má zlatohnědou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept