Musaka z lilků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Musaka z lilků
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21438 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Hovězí maso mleté |
1,5 kg | Lilek |
1,5 dl | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej olivový |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 193,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 246,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 235,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Lilek, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Musaka z lilků postup přípravy receptu:
1 | Lilky oloupeme, pokrájíme na kolečka a osolíme. Osolené lilky necháme "vypotit" 30 minut, pak je propláchneme vodou a necháme odkapat. Očistíme cibuli a drobně ji pokrájíme. |
2 | V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme a osmažíme mleté vepřové maso s hovězím masem, až potom maso osolíme a opepříme. Vymažeme si zapékací mísu olejem. Na dno mísy dáme kolečka lilků, na lilky navrstvíme masovou směs, potom znovu lilky, vrstvu masa a nakonec poklademe lilky a dáme na 45 minut zapéct do horké trouby při 200°C. Ke konci pečení musaku zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a moukou a dopékáme do doby, až vajíčka zatuhnou. |
3 | Upečená musaka má zlatohnědou kůrku. |