Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21438

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hovězí maso mleté
1,5 kg Lilek
1,5 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 dl Olej olivový
2 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 550kJ
7% Sacharidy 26 g
33% Tuky 25 g
6% Sodík 110 mg
50% Bílkoviny 28 g

Musaka z lilků postup přípravy receptu:

1

Lilky oloupeme, pokrájíme na kolečka a osolíme. Osolené lilky necháme "vypotit" 30 minut, pak je propláchneme vodou a necháme odkapat. Očistíme cibuli a drobně ji pokrájíme.

2

V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme a osmažíme mleté vepřové maso s hovězím masem, až potom maso osolíme a opepříme. Vymažeme si zapékací mísu olejem. Na dno mísy dáme kolečka lilků, na lilky navrstvíme masovou směs, potom znovu lilky, vrstvu masa a nakonec poklademe lilky a dáme na 45 minut zapéct do horké trouby při 200°C. Ke konci pečení musaku zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a moukou a dopékáme do doby, až vajíčka zatuhnou.

3

Upečená musaka má zlatohnědou kůrku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept