Bretaňský fazolový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bretaňský fazolový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21463 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
3 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 397,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Fazole červené sterilované, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kečup, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bretaňský fazolový salát postup přípravy receptu:
1 | Na kostičky nakrájenou slaninu a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli krátce orestujeme na pánvi. |
2 | Přidáme propláchnuté fazole bez nálevu, ochutíme kečupem, hořčicí a sójovou omáčkou. |
3 | Nakonec salát podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Bretaňský salát podáváme teplý nebo studený s bílým pečivem.