Video recept

Hovězí Stroganoff

  • Rusko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Hovězí Stroganoff 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 21471

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
300 ml Zakysaná smetana
225 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 667kJ
2% Sacharidy 8 g
66% Tuky 49 g
17% Sodík 349 mg
72% Bílkoviny 40 g

Hovězí Stroganoff postup přípravy receptu:

1

Mouku promícháme se solí, pepřem a mletou paprikou. Ve směsi obalíme omyté, na proužky nakrájené maso.

2

V pánvi na části oleje smažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli asi 10 minut dozlatova. Přisypeme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme, až houby zvláční.

3

Cibuli i žampiony vyjmeme a necháme na teplém místě. Do pánve přilijeme zbylý olej, vložíme maso a za stálého míchání zprudka smažíme asi 4 minuty.

4

Potom do pánve vrátíme cibuli a houby, osolíme, opepříme a pánví 1 minutu potřásáme. Snížíme příkon tepla, vmícháme zakysanou smetanu, hořčici a vše jen prohřejeme.

5

Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou široké nudle nebo rýže.

Komentáře a hodnocení

 
george-29@seznam.cz
Hovězí Stroganoff
luxusní recept a jako přílohu jsem zvolil hranolky.....prostě nám to tak chutná.....

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept