Polévka z krkovice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z krkovice
Polévka z krkovice
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21472 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
15 g | Citrony |
150 g | Jehněčí krkovice |
1 polévková lžíce | Kapary |
50 g | Klobása uzená |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
20 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
50 g | Protlak rajčatový |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 585,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí krkovice, Kapary, Klobása uzená, Olej olivový, Olivy černé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z krkovice postup přípravy receptu:
1 | Nejprve na menší kousky nakrájíme cibuli, olivy, rajče, klobásu, citrón a okurky. |
2 | Maso nakrájíme na proužky. |
3 | Nakrájené maso opečeme na oleji s cibulí, když maso změkne přidáme rajčatový protlak, kapary, rajčata, citrón, olivy, okurky, bobkový list, sůl, pepř, kopr a vodu. |
4 | Když je maso zcela hotové přidáme do polévky připravenou klobásu. |
5 | Vše jen krátce povaříme a můžeme servírovat. |