Video recept

Francouzský jablkový koláč

  • Francie
Palec nahoru
2
Palec dolu
1
3
Dobrý recept
3 3 Francouzský jablkový koláč 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 21474

Ingredience

2 polévková lžíce Calvados
1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
125 g Cukr krupice
780 g Jablka
370 g Linecké (křehké) těsto
2 polévková lžíce Marmeláda meruňková
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 397kJ
20% Sacharidy 72 g
7% Tuky 5 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 0 g

Francouzský jablkový koláč postup přípravy receptu:

1

Na pomoučeném válu rozválíme těsto a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Okraje zarovnáme a dno propícháme vidličkou. Necháme asi 30 minut odpočinout v chladničce.

2

Na těsto položíme pečicí papír a dno posypeme fazolemi. Formu vložíme do trouby a korpus pečeme 15 minut při 200 stupních Celsia.

3

Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 5 minut dozlatova.

4

V kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na kousky nakrájená jablka (2 jablka ponecháme na ozdobu celá). Pod pokličkou zvolna povaříme za občasného promíchání asi 15 minut.

5

Rozvařená jablka rozmixujeme nebo prolisujeme sítem na pyré. Lžíci cukru dáme stranou a zbylý cukr přidáme k jablkům spolu s citronovou kůrou a pálenkou. Zvolna povaříme do zhoustnutí.

6

Pyré rozetřeme na korpus, poklademe plátky zbylých, oloupaných jablek, potřeme citronovou šťávou a posypeme lžící cukru.

7

Koláč pečeme v troubě 30-35 minut při 180 stupních Celsia.

8

Nakonec povrch upečeného koláče potřeme meruňkovou marmeládou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
1
3
Dobrý recept