Bílá polévka s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá polévka s hříbky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21493 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
250 g | Hříbky čerstvé |
2 kávová lžička | Kopr čerstvý |
125 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Ocet vinný červený |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 370,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 514,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hříbky čerstvé, Kopr čerstvý, Ocet vinný červený, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bílá polévka s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky. |
2 | Do připravené jíšky vlijeme mléko, smícháme s nadrobno nakrájenými bramborami a hříbky. Směs vaříme 15 minut doměkka. |
3 | Do skoro hotové polévky klepneme vejce a přidáme kopr, pepř a sůl. |
4 | Krátce povaříme a můžeme podávat. |
5 | Do každého talířku polévky vlijeme lžičku octa. |