Plněná rajčata s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná rajčata s mletým masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21494 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso mleté |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
12 ks | Rajčata |
80 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
1 dl | Voda pitná |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 232,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Paprika mletá sladká, Rajčata, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Plněná rajčata s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Omytým rajčatům odřežeme vršky od stopky, lžičkou vydlabeme jadřince i část dužiny. |
2 | Na oleji si zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme směs mletého masa a necháme vychladit. |
3 | K vychladlému masu přidáme předvařenou rýži, drobně nasekanou zelenou petržel, vejce, sůl, pepř a vše dobře vymícháme. |
4 | Touto směsí naplníme rajčata až po okraj. |
5 | V pekáčku si z oleje, mouky a sladké papriky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme horkou vodou a vymícháme hladkou omáčku, do které poklademe vedle sebe plněná rajčata vrškem nahoru. |
6 | Pekáček dáme do dobře vyhřáté trouby a rajčata pečeme jen 30 minut. |
7 | Potom rajčata přelijeme zakysanou smetanou a necháme přibližně 10 minut dopéct. |