Plněná rajčata s mletým masem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
67 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytým rajčatům odřežeme vršky od stopky, lžičkou vydlabeme jadřince i část dužiny.
  • 2
    Na oleji si zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme směs mletého masa a necháme vychladit.
  • 3
    K vychladlému masu přidáme předvařenou rýži, drobně nasekanou zelenou petržel, vejce, sůl, pepř a vše dobře vymícháme.
  • 4
    Touto směsí naplníme rajčata až po okraj.
  • 5
    V pekáčku si z oleje, mouky a sladké papriky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme horkou vodou a vymícháme hladkou omáčku, do které poklademe vedle sebe plněná rajčata vrškem nahoru.
  • 6
    Pekáček dáme do dobře vyhřáté trouby a rajčata pečeme jen 30 minut.
  • 7
    Potom rajčata přelijeme zakysanou smetanou a necháme přibližně 10 minut dopéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.