César salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- César salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21501 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
120 ml | Olej olivový |
2 ks | Salát římský |
60 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
100 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 152,0mg |
Draslík | 439,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Citronová šťáva, Salát římský, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Worcester (worcesterská omáčka), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
César salát postup přípravy receptu:
1 | V mixeru rozmixujeme předem opečené stroužky česneku, ančovičky, citronovou šťávu, worcester, hořčici a 10g nastrouhaného parmazánu. Zvolna přiléváme olej a mixujeme dohladka. |
2 | V míse promícháme salát s kostičkami osmažené žemle, poklademe žloutky vyloupnutými z bílků a zalijeme připravenou zálivkou. Vše dobře promícháme. |
3 | Při podávání posypeme salát hoblinkami parmazánu. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme tzv. na hniličku. Salát můžeme připravit s vařeným kuřecím masem, krevetami nebo lososem.
Komentáře a hodnocení







