Polévka s celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s celeru
Polévka s celeru
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21502 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,3 l | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 71,6mg |
Draslík | 407,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 600,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Muškátový květ, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka s celeru postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno nasekanou cibuli a smícháme s moukou. |
2 | Do směsi přimícháme na kostičky nakrájený celer, ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Přilijeme vodu. |
3 | Vše vaříme 30 minut. |
4 | Nakonec do polévky vlijeme smetanu, krátce povaříme. |
5 | Hotovou polévku ozdobíme petrželkou. |