Recept

Králík po provensálsku

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Králík po provensálsku 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 21503
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1000 g Králičí maso
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
900 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 ks Rozmarýn čerstvý
1 ks Šalvěj čerstvá
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 442kJ
5% Sacharidy 16 g
39% Tuky 29 g
42% Sodík 835 mg
99% Bílkoviny 56 g
Králík po provensálsku
  • Králík po provensálsku
  • 1
  • Králík po provensálsku
  • 2
  • Vložit obrázek

Králík po provensálsku postup přípravy receptu:

1

V kastrole na rozehřátém oleji opékáme omyté porce králíka asi 10 minut. Maso vyjmeme a necháme okapat. Většinu tuku odlijeme.

2

Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut. Přisypeme nasekaný česnek, chvíli mícháme a přidáme omyté snítky bylinek a rajčata. Osolíme, opepříme a za častého míchání povaříme 10 minut do zhoustnutí.

3

Do kastrolu vrátíme porce králíka, přilijeme víno a zvolna vaříme 20 minut.

4

Potom podlijeme horkou vodou, podle chuti přisolíme a opepříme a pod pokličkou za občasného promíchání dusíme 15-20 minut doměkka.

5

Pokrm odstavíme z plotny a necháme 10 minut odpočinout.

6

Při podávání ozdobíme každou porci čerstvým rozmarýnem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept