Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Cassoulet 5 1
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 21508

Ingredience

0,5 ks Bageta
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
170 g Fazole bílé
2 ks Kachní stehna
150 g Klobása vepřová
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
120 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 833 kcal
Kilojoule 3 485kJ
17% Sacharidy 60 g
170% Tuky 127 g
57% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Cassoulet postup přípravy receptu:

1

Propláchnuté fazole vložíme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Odstavíme a necháme 2 hodiny bobtnat.

2

V pánvi na olivovém oleji opékáme klobásky za občasného obracení asi 7 minut. Vyjmeme je a necháme stranou.

3

Do pánve vsypeme nadrobno nakrájenou slaninu, opečeme ji, vyjmeme a dáme ke klobáskám.

4

V pánvi zlehka smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev asi 10 minut. Přidáme větší část rozdrceného česneku a ještě krátce osmahneme.

5

Očištěná a omytá kachní stehna ze všech stran propícháme, vložíme do kastrolu nebo pekáče a pečeme v troubě při 220 stupních Celsia asi 30 minut. Sádlo po pečení uchováme.

6

Do kastrolu navrstvíme polovinu fazolí, cibuli, mrkev, klobásy, slaninu a stehna. Přikryjeme zbylými fazolemi, přidáme tymián, bobkový list, osolíme a opepříme.

7

Rajčatový protlak rozmícháme ve 450ml vody, vmícháme rajčata, víno a směs nalijeme na fazole.

8

Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě při 140 stupních Celsia asi 3 hodiny. Podle potřeby podléváme trochou vody.

9

Střídku z bagety rozdrobíme, rozmixujeme se zbylým česnekem a osmažíme na 2 lžících vypečeného sádla dozlatova. Necháme odstát na papírové utěrce a promícháme s nasekanou petrželkou.

10

Cassoulet vyjmeme z trouby, promícháme a posypeme strouhankovou směsí.

Komentáře a hodnocení

 
natasha.angel.diabol
Cassoulet
urcite vyzkousim

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept