Směs na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Směs na grilu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21511 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
35 g | Anglická slanina |
5 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
10 g | Olej stolní |
2 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
3 ks | Špekáčky |
1 kávová lžička | Sůl |
35 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 16,7mg |
Draslík | 800,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Olej stolní, Paprika červená, Pepř bílý, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Směs na grilu postup přípravy receptu:
1 | Brambory se slupkou, špekáčky a cibuli nakrájíme na stejná kolečka, smícháme spolu s nakrájenou paprikou a slaninou, směs nezapomeneme osolit a opepřit dle chuti. |
2 | Připravíme si větší kus alobalu, který vymažeme olejem. |
3 | Hotovou směs zabalíme do připraveného alobalu. |
4 | Pečeme 25 minut a nezapomínáme pravidelně otáčet, když je směs hotová, posypeme na vrchu nivou. |