Jednoduchý recept

Italská polévka Minestrone

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Italská polévka Minestrone 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 21525

Ingredience

40 g Anglická slanina
15 g Bazalka
150 g Brambory
80 g Brukev řepka
2 l Bujón hovězí
15 g Celer řapíkatý
60 g Fazole bílé
150 g Hrášek
80 g Karotka
15 g Kerblík
3 ks Rajčata
100 g Rýže loupaná
60 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
100 g Zelí hlávkové bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 518kJ
18% Sacharidy 65 g
21% Tuky 16 g
3016% Sodík 60 g
89% Bílkoviny 50 g

Italská polévka Minestrone postup přípravy receptu:

1

Slaninu pokrájíme na velmi malé kousky a pokrájíme na slabé proužky nebo nastrouháme nahrubo, vložíme do hrnce, trochu osolíme a dáme na oheň. Jakmile se začne trochu škvařit, přidáme zeleninu. Karotku, brambory a brukev nakrájené na kostičky, list řapíkatého celeru posekaného na jemno, srdíčko zelí pokrájeného na proužky a oloupaná, jádřinců zbavená rajčata pokrájená nadrobno. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.

2

Nyní přidáme čerstvý hrášek, mladé fazolky a rýži. Vaříme dalších 40 minut. Minutu před koncem vaření přidáme 2 prolisované stroužky česneku, posekanou bazalku a kerblík.

3

Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept