Čokoládové minimufiny s borůvkami

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 60gramůMáslo čerstvé
    • 210gramůČokoláda hořká
    • 100gramůCukr krupice
    • 100gramůMouka polohrubá
    • 5kusůKypřicí prášek do pečiva
    • 30gramůKakao - prášek
    • 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 0,33šálekEspreso
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2782 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
148 g
Sacharidy
354 g
Vláknina
30 g
Cukr
200 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo a 60 g čokolády umístíme do vodní lázně. Jednu minutu promícháváme vejce, cukr, mouku, prášek do pečiva a kakao, poté přimícháme čokoládovou směs. Do vymazaného plechu na mufiny vkládáme těsto polévkovou lžící a pečeme na 180 stupňů asi patnáct minut.
  • 2
    Zatím smícháme zbytek čokolády, espreso a smetanu, zahřejeme na mírném ohni a necháme přes jednu minutu pobublávat.
  • 3
    Mufiny necháváme pět minut vychladnout a poléváme směsí z čokolády. Před podáváním přidáme i borůvky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.