Zapečená treska s limetkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená treska s limetkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21531 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Estragon |
1 ks | Koriandr čerstvý |
2 ks | Limetka |
10 g | Med včelí |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 894,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Estragon, Koriandr čerstvý, Limetka, Med včelí, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečená treska s limetkou postup přípravy receptu:
1 | Limetkovou kůru, limetkovou a citrónovou šťávu, olivový olej, med, koriandr, petrželku a pepř důkladně smícháme. Troubu zahřejeme na 200 °C. |
2 | Do zapékací misky vložíme tresčí steaky a zalijeme připravenou směsí. Misku zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut, až se ryba začne rozpadat. Zdobíme čerstvým estragonem a plátky limetky. |