Musaka s fazolí a čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Musaka s fazolí a čočkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21536 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 ks | Česnek |
100 g | Čočka jedlá |
200 g | Fazole červené sterilované |
300 g | Jogurt nízkotučný |
1 ks | Lilek |
50 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
50 g | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
50 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 135,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,7mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Čočka jedlá, Fazole červené sterilované, Jogurt nízkotučný, Lilek, Paprika žlutá, Rajčata, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Musaka s fazolí a čočkou postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí vody nasypeme čočku a vaříme cca 30 minut dokud nezměkne. Čočku slijeme, propláchneme a uchováme. |
2 | Předehřejeme troubu na 180°C. Lilky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty. Vyjmeme, osušíme a uchováme. |
3 | Rozpálíme olej v pánvi, přidáme nakrájený pórek, celer, česnek na kolečka a papriku na kostičky. Smažíme cca 5 minut. Přidáme uvařenou čočku, rajčata, víno, rajčatový protlak, fazole, bylinky, pepř a sůl. Zvolna vaříme pokud zelenina nezměkne. |
4 | Polovinu směsi vložíme do zapékací směsi a pokryjeme plátky lilku. Tento postup opakujeme. Smícháme jogurt a vejce a přelijeme obsah misky. Posypeme parmazánem a pečeme 40 minut dokud povrch nezezlátne. |