Recept

Treska zapečená ve špenátových listech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 21548

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
3 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
800 g Treska aljašská
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 823kJ
3% Sacharidy 9 g
34% Tuky 25 g
22% Sodík 436 mg
80% Bílkoviny 45 g

Treska zapečená ve špenátových listech postup přípravy receptu:

1

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, rozšleháme a povaříme. Okořeníme špetkou muškátu, nasekanou petrželkou a solí. Do částečně vychladlé omáčky zamícháme nastrouhaný eidam a ementál.

2

Omyté filety z tresky osolíme, opepříme a zlehka opečeme na rozpáleném oleji.

3

Špenátové listy spaříme ve vařící vodě, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Do listů zabalíme jednotlivé filety a urovnáme je do vymaštěného pekáčku. Přelijeme omáčkou a zapečeme ve vyhřáté troubě.

4

Podáváme s bramborovými kroketami, ozdobíme plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept