Treska zapečená ve špenátových listech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska zapečená ve špenátových listech
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21548 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
3 polévková lžíce | Sýr Ementál (Primátor) |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 120,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,1mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Muškátový květ, Pepř bílý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40%, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Treska zapečená ve špenátových listech postup přípravy receptu:
1 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, rozšleháme a povaříme. Okořeníme špetkou muškátu, nasekanou petrželkou a solí. Do částečně vychladlé omáčky zamícháme nastrouhaný eidam a ementál. |
2 | Omyté filety z tresky osolíme, opepříme a zlehka opečeme na rozpáleném oleji. |
3 | Špenátové listy spaříme ve vařící vodě, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Do listů zabalíme jednotlivé filety a urovnáme je do vymaštěného pekáčku. Přelijeme omáčkou a zapečeme ve vyhřáté troubě. |
4 | Podáváme s bramborovými kroketami, ozdobíme plátky citronu. |