Losos na chřestu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na chřestu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21561 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
225 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
600 g | Losos - filety |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
40 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 617,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 743,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Koriandr čerstvý, Losos - filety, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos na chřestu postup přípravy receptu:
1 | Na plech nalijeme lžíci oleje, pomerančovou kůru, sůl, pepř a ve směsi dobře obalíme chřest. Pečeme ho při 200 stupních Celsia asi 15–20 minut. |
2 | Mezitím filety omyjeme, osušíme a okořeníme. Na zbývajícím oleji je osmažíme z obou stran dozlatova, pak přilijeme ocet a pomerančovou šťávu, smažíme další dvě minuty. Pak přimícháme koriandr a ihned podáváme na chřestu. |