Kuřecí stehýnka zapečená v šouletu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehýnka zapečená v šouletu
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 21578 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Hrách loupaný |
200 g | Ječné kroupy |
600 g | Kuřecí stehna |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 125,3mg |
Draslík | 534,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuřecí stehna, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Ječné kroupy, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí stehýnka zapečená v šouletu postup přípravy receptu:
1 | Očištěná kuřecí stehna v kloubu rozdělíme na dvě části, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném sádle. Vyjmeme a necháme na teplém místě. |
2 | Do výpeku vsypeme oloupanou, nasekanou cibuli, osmahneme ji, zalijeme trochou vody, vložíme stehýnka a podusíme je doměkka. |
3 | Hrách a kroupy uvaříme doměkka. Kroupy propláchneme studenou vodou, promícháme s hrachem, tukem od dušení kuřete, rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. |
4 | Do sádlem vymazaného pekáče urovnáme stehýnka, navrch rozprostřeme šoulet a pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě. |
5 | Podáváme se salátem z kysaného zelí nebo s nakládanou okurkou. Každou porci posypeme nasekanou petrželkou. |