Jednoduchý recept

Polévka Germini

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 11 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 21579

Ingredience

300 g Chléb pšeničný (bílý)
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar drůbeží
200 g Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 521kJ
8% Sacharidy 30 g
41% Tuky 31 g
50% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g

Polévka Germini postup přípravy receptu:

1

Šťovíkové listy přebereme, povadlé vyhodíme, zbylé posekáme najemno. V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme listy šťovíku. Jenom lehce promícháme a ihned zalijeme horkým vývarem, povaříme 1 minutu a stáhneme z ohně. Ochutíme pepřem a solí.

2

Do misky nalijeme smetanu, přidáme žloutky a metlou dobře rozšleháme. Pomalu vlijeme do polévky a promícháme. Polévka může být horká, ale nesmí se vařit. Nakonec vmícháme 2 lžíce másla.

3

Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept