Jednoduchý recept

Polévka Windsor

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21591

Ingredience

1 ks Bobkový list
30 g Celer - nať
130 g Cibule
2 l Hovězí vývar základní
130 g Karotka
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
100 g Rýžová kaše
2 kávová lžička Sůl
500 g Telecí koleno
2 ks Telecí nožičky
10 g Tymián čerstvý
250 ml Víno bílé
150 ml Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 673kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
52% Sodík 1 g
76% Bílkoviny 43 g

Polévka Windsor postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme pokrájenou zeleninu. Cibuli, karotku, posekané listy celeru, bobkový list a tymián. Lehce orestujeme, zalijeme bílým vínem, podusíme 8 minut, přidáme telecí nožičky, telecí kolínko, zalijeme vývarem a vaříme asi 1 hodinu. Poté vyjmeme maso, obereme a nakrájíme na kostičky. Do polévky vmícháme rýžovou kaši a povaříme ještě 10 minut. Polévku osolíme a opepříme. Vyndáme bobkový list a přilijeme víno Madeira.

2

Do polévkové mísy vložíme nakrájené maso a zalijeme polévkou. Posypeme posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept