Jednoduchý recept

Jelení řízky na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21595

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Jalovec
600 g Jelení kýta
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 437kJ
1% Sacharidy 5 g
16% Tuky 12 g
46% Sodík 910 mg
82% Bílkoviny 46 g

Jelení řízky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné maso nakrájíme na řízky, naklepeme, posypeme pepřem a nadrceným jalovcem. Pokapeme lžící oleje, necháme 48 hodin nakřehnout v chladničce.

2

Řízky osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřáté talíře.

3

Olej od pečení slijeme, přidáme máslo a oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, poprášíme moukou, osmahneme. Zalijeme vínem, rozmícháme, přivedeme k varu. Do vařící šťávy vlijeme smetanu a prohřejeme.

4

Šťávou přelijeme řízky a podáváme.

Poznámka

Podáváme se smaženými hranolky a brusinkovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept