Jednoduchý recept

Hovězí plátky na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí plátky na žampionech 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 216
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
1 g Kmín celý
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
25 g Sůl
100 g Tuk
1 l Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 897kJ
2% Sacharidy 6 g
18% Tuky 13 g
51% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g
Hovězí plátky na žampionech
  • Hovězí plátky na žampionech
  • 1
  • Hovězí plátky na žampionech
  • 2
  • Vložit obrázek

Hovězí plátky na žampionech postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme blány, osolíme, opepříme a opečeme zprudka po obou stranách na části tuku.

2

K tuku od opékání plátků přidáme ještě zbytek nepoužitého tuku a dorůžova v něm osmažíme cibuli nakrájenou na drobno. Zalijeme ji vodou, vložíme opečené plátky, přidáme kmín a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.

3

Plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.

4

Nakonec šťávu procedíme zpět na plátky, přidáme očištěné, opláchnuté, na plátky nakrájené žampiony, podušené na tuku a ještě přisolíme podle chuti a krátce povaříme.

Poznámka

Stejným způsobem připravíme i roštěnou na žampionech.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Hovězí plátky na žampionech
Když máme chuť na českou klasiku, maso na houbách bývá častá volba. Já maso popráším moukou hned před opékáním, protože osmahnutá mouka spolu s masem dá šťávě výbornou chuť. Pak už samozřejmě nezahušťuji, i když možné by to bylo. S rýží skvělé jídlo. Palec nahoru je samozřejmostí smile
 
bruschetta
Hovězí plátky na žampionech
Když máme chuť na českou klasiku, maso na houbách bývá častá volba. Já maso popráším moukou hned před opékáním, protože osmahnutá mouka spolu s masem dá šťávě výbornou chuť. Pak už samozřejmě nezahušťuji, i když možné by to bylo. S rýží skvělé jídlo. Palec nahoru je samozřejmostí smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept