Recept

Rýžová kaše se smetanou a skořicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2162

Ingredience

1 ks Citrony
120 g Cukr krupice
750 ml Mléko polotučné
100 g Rýže loupaná
1 ks Skořice celá
1 polévková lžíce Skořice mletá
5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 441kJ
20% Sacharidy 71 g
7% Tuky 5 g
0% Sodík 4 mg
16% Bílkoviny 9 g

Rýžová kaše se smetanou a skořicí postup přípravy receptu:

1

Rýži nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou a při nízké teplotě pomalu vaříme, dokud se voda nevztřebá. Poté zalijeme mlékem a smetanou ke šlehání. Necháme 20minut zvolna provařit.

2

Přisypeme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a přidáme celou skořici. Vaříme ještě 10minut, rozdělíme do misek a necháme vychladnout.

3

Před podáváním posypeme mletou skořicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept