Ovocný chléb s lesní směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný chléb s lesní směsí
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21621 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
200 g | Borůvky |
1 balení | Chléb toastový |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Jahody zahradní |
200 g | Maliny |
200 g | Ostružiny |
200 g | Rybíz červený |
2 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 411,0mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 177,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Chléb toastový, Cukr krupice, Jahody zahradní, Maliny, Ostružiny, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný chléb s lesní směsí postup přípravy receptu:
1 | V hrnci povaříme asi 5 minut ovoce, cukr, 60 ml vody, a poté co změknou, směs slijeme a šťávu uchováme. Dna i stěny forem na pudink obložíme chleby bez kůrky, při potřebě je ořízneme. Formy naplníme ovocem a přikryjeme dalším chlebem, opět bez kůrky. Každou formu polijeme částí šťávy z ovoce. Pudink zatížený talířem vložíme na 2-3 hodiny do ledničky. Do zbylé šťávy vmícháme želé a za míchání směs vaříme 2-3 minuty. |
2 | Vychlazené pudinky před podáváním polijeme ovocnou směsí. |