Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21623

Ingredience

400 g Brambory
450 g Chléb Pita
1 ks Cibule
70 g Citronová šťáva
400 g Fazole červené sterilované
60 g Humus
5 g Kmín drcený
3 g Koriandr mletý
5 g Koriandr čerstvý
40 ml Olej olivový
20 g Omáčka Tahini
30 g Rajčatová pasta
100 g Salát Polníček
100 g Salát ledový
100 g Strouhanka
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 943kJ
21% Sacharidy 76 g
15% Tuky 11 g
39% Sodík 782 mg
28% Bílkoviny 16 g

Bramborový falafel postup přípravy receptu:

1

Sladké brambory uvaříme do měkka. Scedíme a odložíme stranou.

2

Rozehřejeme na pánvi olej, přidáme česnek, kmín a koriandr. 2 minuty smažíme (do uvolnění aroma). Přidáme rajčatovou pastu a smažíme další cca 3 - 4 minuty, dokud nezíská tmavě červenou barvu. Poté do směsi vložíme fazole.

3

Brambory rozmixujeme spolu s koriandrem, pastou tahini a citrónovou šťávou. Přidáme fazolovou směs, nahrubo rozmixujeme. Z vytvořené směsi tvarujeme malé placičky, které obalujeme v mouce. Vložíme do ledničky a chladíme cca 30 minut.

4

Placičky vložíme pod středně rozpálený gril a opékáme z každé strany 3 - 4 minuty do křupava, pod gril vložíme libanonský chléb a rovněž rozpečeme. Na ještě horký chléb naneseme humus, poklademe ledovým salátem, polníčkem a červenou cibulí. Do každého chleba vložíme 3 placičky, pokapeme citrónovou šťávou a pevně zamotáme. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept