Recept

Gratinované telecí filé

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 21630
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Brokolice
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Petržel - nať
5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
600 g Telecí kýta
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 455kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
27% Sodík 539 mg
76% Bílkoviny 42 g

Gratinované telecí filé postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Necháme chvíli v chladu odležet. Očištěnou zeleninu a brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Po vychladnutí nakrájíme zeleninu na jemné nudličky a brokolici rozdělíme na růžičky. Plátky masa poprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na másle. Urovnáme do pekáče a obložíme zeleninou. Žloutky, smetanu a nastrouhaný sýr promícháme, přidáme nasekanou petrželku a směs rozdělíme na maso se zeleninou. Pokrm zprudka zapečeme v horké troubě. Podáváme s bramborovou kaší nebo s hráškovým pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept