Recept

Vepřové kotlety v ostré omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21644

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Feferony
200 ml Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové kotlety
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 760kJ
2% Sacharidy 6 g
35% Tuky 26 g
72% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Vepřové kotlety v ostré omáčce postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 20 g sádla. Vmícháme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a vínem, rozšleháme a povaříme.

2

Šťávu osolíme, opepříme, přidáme nasekané feferonky a krátce podusíme.

3

Z omytých kotlet odsekneme část kostí, maso do poloviny odřízneme od kosti, naklepeme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na zbylém rozehřátém sádle.

4

Maso upravíme na nahřáté talíře, mírně potřeme hořčicí, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou okurkou. Ihned podáváme.

5

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept