Recept

Prebranac - zapečené fazole

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21646

Ingredience

100 g Anglická slanina
1,5 kg Cibule
500 g Fazole bílé
3 dl Olej olivový
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
3 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,389 kcal
Kilojoule 5 813kJ
33% Sacharidy 117 g
119% Tuky 89 g
40% Sodík 798 mg
68% Bílkoviny 38 g

Prebranac - zapečené fazole postup přípravy receptu:

1

Velké bílé fazole si namočíme přes noc do studené vody.

2

Druhý den v té samé vodě fazole 5-10 minut povaříme, pak scedíme,

3

zalijeme čistou horkou vodou a vaříme doměkka.

4

Měkké fazole scedíme, dáme do mísy, osolíme, opepříme a řádně promícháme.

5

V pánvi na oleji zpěníme 1.5 kg cibule, nakrájenou na tenká kolečka.

6

Pak ji posypeme sladkou paprikou, dobře promícháme a odstavíme z plotny.

7

Do olejem vymazané zapékací mísy (nejlepší je kameninová) naklademe vrstvu fazolí, na fazole dáme vrstvu cibule.

8

Takto budeme několikrát vrstvy opakovat, poslední bude z cibule.

9

Každou vrstvu pokapeme olivovým olejem.

10

Fazole podlijeme 1-3 dl vývaru z fazolí, mísu zakryjeme a vložíme do dobře vyhřáté trouby.

11

Ke konci pečení na povrch poklademe plátky anglické slaniny.

12

Pečeme při 220 °C přibližně 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept