Jednoduchý recept

Gravče tavče - pečené fazole

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21648

Ingredience

500 g Cibule
500 g Fazole bílé
1,5 dl Olej olivový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 809 kcal
Kilojoule 3 386kJ
25% Sacharidy 90 g
51% Tuky 39 g
26% Sodík 522 mg
56% Bílkoviny 31 g

Gravče tavče - pečené fazole postup přípravy receptu:

1

Velké bílé fazole namočíme den předem do studené vody.

2

Druhý den fazole scedíme, dáme je čisté osolené vody a uvaříme je doměkka. Jen musíme dát pozor, aby se nerozvařily.

3

Mezitím na oleji orestujeme na kolečka pokrájenou cibuli,

4

přidáme měkkou fazoli, drobně pokrájený česnek s petrželkou, červenou papriku, pepř, sůl podle chuti a vše promícháme.

5

Fazolovou směs dáme do zapékací mísy, přilijeme 2 dl vývaru z fazolí a olejem.

6

Mísu s fazolemi dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby na 30 minut.

7

Pečeme při 200 °C.

Poznámka

Gravče tavče podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept