Plněné vepřové řízky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné vepřové řízky na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21657 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
500 g | Vepřová kýta |
100 ml | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 129,8mg |
Draslík | 672,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Plněné vepřové řízky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na tenčí řízky, naklepeme, osolíme a poklademe plátky šunky. Maso přeložíme v půli a sepneme jehlami. Zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme na nahřáté talíře. |
2 | Olej od pečení slijeme, na pánev přidáme máslo, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osmahneme a vmícháme kari koření. Přilijeme smetanu, víno, krátce povaříme a přelijeme přes řízky. |
3 | Podáváme s dušenou rýží. |