Recept

Plněné vepřové řízky na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 21657

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Kari koření
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta
100 ml Víno bílé
100 g Šunka dušená
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 126kJ
2% Sacharidy 8 g
49% Tuky 37 g
13% Sodík 268 mg
55% Bílkoviny 31 g

Plněné vepřové řízky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na tenčí řízky, naklepeme, osolíme a poklademe plátky šunky. Maso přeložíme v půli a sepneme jehlami. Zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.

2

Olej od pečení slijeme, na pánev přidáme máslo, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osmahneme a vmícháme kari koření. Přilijeme smetanu, víno, krátce povaříme a přelijeme přes řízky.

3

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept