Lilkový džuveč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkový džuveč
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21681 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
3 ks | Lilek |
1 dl | Olej olivový |
3 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
70 g | Rýže předvařená (parboiled) |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 730,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Lilek, Paprika zelená, Rajčata, Rýže předvařená (parboiled), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lilkový džuveč postup přípravy receptu:
1 | Lilky oloupeme, pokrájíme na větší kostky, posolíme a necháme 30 minut vypotit. |
2 | Pak lilky opláchneme čistou vodou a necháme odkapat. |
3 | Opláchnuté rajčata, papriky bez jadřinců a oloupané malé cukety nakrájíme na menší kostky. |
4 | V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli. |
5 | Když cibule zesklovatí, přidáme všechnu zeleninu, sůl, pálivou papriku a pepř, vše promícháme, přilijeme 1-2 dl vody a dusíme doměkka pod pokličkou. |
6 | Zapékací mísu vymažeme olejem, dáme do ní zeleninu, přidáme uvařenou rýži a osolíme podle chuti. |
7 | Vše promícháme a dáme do vyhřáté trouby zapéct. |
8 | Pečeme při 175 °C do zlatova. |